Viimeisimmät artikkelit

Kissat
Rotukissan Hinta
by Anne/ on 09 Aug 2022

Rotukissan Hinta

Rotukissan hinta jakaa mielipiteitä. Monesti hintaa pidetään kovin korkeana ja moni päätyykin antamaan kodin ilmaiselle maatiaiskissan pennulle, koska pitää rotukissan hintaa liian korkeana. Kasvattajan näkökulmasta taas pentuja vastuullisesti kasvattamalla ei pääse huomattavasti rikastumaan, koska pentueen teettäminen maksaa kasvattajalle paljon jo ennen pentujen myyntiä. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, miksi rotukissat ovat niin kalliita ja mistä hinta koostuu? Rotukissan Hinta Perustuu Kasvattajan Kuluihin Rotukissojen kasvattajat kuluttavat kissojen kasvatukseen isoja summia rahaa jo ennenkö yhtään pentua on myyty.

Kissat
Kissaflunssa Ei Ole Ainoa Tarttuva Tauti
by Anne/ on 21 May 2022

Kissaflunssa Ei Ole Ainoa Tarttuva Tauti

Usein kissojen tarttuvista sairauksista puhuttaessa kaikille tulee ensimmäisenä mieleen kissaflunssa. Niin ikävä kuin se onkin, valitettavasti se ei ole ainoa. Tarttuvia sairauksia aiheuttavat esimerkiksi erilaiset virukset, bakteerit, loiset sekä sienet. Luonnollisesti suurissa kissapopulaatioissa elävät kissat ovat alttiimpia tartunnoille, mutta myöskään kotikissat eivät ole täysin turvassa näiltä. Tämän vuoksi kissojenkin rokottaminen on hyvin merkittävää, vaikka sen tarpeellisuutta hieman ehkä aliarvioidaankin. Kissaflunssa, Kissarutto Ja Muut Sairaudet Flunssan lisäksi yksi yleinen sairaus on kissarutto.

Kissat
Rotukissa
by Anne/ on 31 Dec 2021

Rotukissa

Millainen on rotukissa ja eroaako sen luonne tavallisesta maatiaisesta? Kissahan kiintyy yleensä omistajaansa ja sillä on suuri persoona, jota se käyttää säälimättä hyväkseen. Toisaalta se tarjoaa myös rajatonta ja sympaattista rakkautta, milloin minkäkin laisella tassuterapialla höystettynä. Kissahan hallitsee hyvin suvereenisti huonekasvien ja sohvan tuunaamisen, mutta myös yöriekkumisen jalon taidon. Pitkien ja rauhallisten päiväunien jälkeen kaikki energia on tuhlattava viimeistään yöllä, kun omistaja ei ole häiritsemässä sen luovuutta. Rotukissa Pentuna Ennen kuin varsinaisesti olet päättämässä kissojen rotuja, on harkittava, että haluatko kissan mieluummin pentuna vai jo hiukan varttuneempana.

Kissat
Selkirk Rex
by Anne/ on 12 Oct 2021

Selkirk Rex

Selkirk rex on kissarotu, joka on lähtöisin Yhdysvalloista. Kissa on yllättävän painava sen raskaan rakenteen vuoksi ja sen yleisilme on hyvin voimakas. Sen kasvot ovat lyhytkuonoiset ja pää pyöreä. Turkki voi olla lyhyt tai pitkä, mutta se koostuu aina kolmenlaisesta karvasta: alus-, harjas- ja peitinkarvasta. Turkki on myös kauttaaltaan hyvin pehmeä sekä kihara. Mitä muuta tältä kissarodulta voi odottaa? Tutustutaan hieman tarkemmin tähän leikkisään olentoon. Selkirk Rex On Leikkisä Ja Utelias Kissa Jos kyseistä rotua harkitsee uudeksi perheenjäsenekseen ja etsii Selkirk rex -pentuja, kannattaa vilkaista myös lajin kuvaukseen.

Kissat
Kissan Iho-Ongelmat Voivat Johtua Allergioista
by Anne/ on 28 Sep 2021

Kissan Iho-Ongelmat Voivat Johtua Allergioista

Kissan iho-ongelmat voivat johtua muun muassa allergioista ja oireet vaihtelevat kissasta ja syystä riippuen. Myös kissa on yksilö, eikä oireita ja syitä voi yleistää liikaa. Oireita voivat olla esimerkiksi kutina, kuiva sekä hilseilevä iho. Allergia voi oireilla myös kiillottomana ja helposti takkuuntuvana turkkina. Allergia voi laueta kun yksi tai useampi allergeeni tunkeutuu elimistöön joko ihon, hengitysteiden tai ruoan välityksellä. Kissan Iho-Ongelmat On Hyvä Näyttää Eläinlääkärille Koska iho-oireiden syntymiseen voi olla monia mahdollisuuksia, on syytä viedä kissa kuitenkin aina eläinlääkärin vilkaistavaksi eikä hoitaa vain itse.

Kissan Allergia
Kissan Allergia
by Anne/ on 02 Sep 2021

Kissan Allergia

Kissan allergia ei ole mitenkään yleinen asia ja mahdollinen oireilu saatetaankin helposti sekoittaa ruoka-aineyliherkkyyksiin. On hyvä pystyä erottamaan nämä kaksi asiaa, jotta osaa auttaa kissaystävää voimaan paremmin. Myös eläinlääkäri auttaa oireiden kanssa ja hänen kauttaan saa luotettavaa tietoa oikeanlaisesta ruokavaliosta, joka auttaa oireiden ja ongelmien kurissa pitämisessä. Ei ole ollenkaan sama, mitä kissalle syöttää vaan hyvä olisi pysyä laadukkaassa, lajityypillisessä ruoassa. Miten Kissan Allergia Ilmenee? Kissan allergian oireet voivat ilmestyä jo hyvin pienenkin annoksen jälkeen.

Exotic Kissat
Exotic Kissat
by Anne/ on 17 Aug 2021

Exotic Kissat

Exotic kissat muistuttavat hämmentävästi meille monille tuttua persialaista. Näillä kahdella rodulla on kuitenkin se ero, että persialaisella on pitkä turkki, joka taas exoticilla on lyhytkarvaisempi. Muuten näistä kahdesta rodusta voi sanoa, että ne jakavat täysin saman rotustandardin. Ehkä toinen ero on siinä, että exotic on hiukan vauhdikkaampi rotu kuin persialainen. Molemmat lukeutuvat kuitenkin ystävällisiin ja rauhallisiin kissarotuihin. Ne tulevat hyvin toimeen myös muiden kissojen kanssa. Exotic Kissat Ja Rotumääritys Koska exotic on niin lähellä persialaista, myös exotic kissanpennut voivat syntyä joko kahdesta oman rotunsa vanhemmista tai exoticin ja persialaisen risteytyksestä.

Kissat
Pitkäkarvainen Maatiaiskissa On Turkiltaan Haastava
by Anne/ on 08 Jul 2021

Pitkäkarvainen Maatiaiskissa On Turkiltaan Haastava

Turkiltaan pitkäkarvainen maatiaiskissa voi olla haastava ja se kaipaa huomiota useamman kerran viikossa. Pitkä turkki sotkeentuu helposti ja menee takkuun joten kampaaminen säännöllisesti on tarpeen. Jos kissa tulee taloon ja aivan pienenä, kannattaa se opettaa turkin hoitoon heti. Siitä voi tehdä yhteisen mukavan sylittelytuokion. Kissa usein nauttiikin hellästä kampaamisesta ja omistaja voi kuunnella rentoa kehräämistä touhujen aikana. Jos sen tekee säännöllisesti, ei se kerrallaan vie paljoa aikaakaan. Pitkäkarvainen Maatiaiskissa Ulkona Varsinkin ulkoileva kissa, oli sillä sitten pitkä tai lyhyt turkki, kannattaa vilkaista läpi päivittäin.

Kissat
Kissanuha On Tulehdussairaus
by Anne/ on 05 May 2021

Kissanuha On Tulehdussairaus

Siinä missä ihmisten nuhat, myös kissanuha tarttuu pisaratartuntana. Samalla tavoin oireisiin kuuluvat aivastelu ja jopa yskiminen. Pisaroina leviävä sairaus tarttuu helposti kissasta toiseen ja sen itämisaika vaihtelee parista vuorokaudesta toisinaan kolmeenkin viikkoon. Oireet puolestaan kestävät suunnilleen 5-10 päivän ajan, ja jos nuha on vakava tai kissa vähän heikommassa kunnossa, tähän voi kulua kuusikin viikkoa. Tautiin voi liittyä myös kuumetta ja usein kissa on lisäksi ruokahaluton. Kissanuha Ja Erilaiset Virukset Kissojen hengitysteitä kiusaa useimmiten herpesvirus eli FHV, Feline herpesvirus.

Kissat
Kissan Elekieli – Opi Ymmärtämään Kissaasi
by Anne/ on 08 Mar 2021

Kissan Elekieli – Opi Ymmärtämään Kissaasi

Muutokset kissan käyttäytymisessä kertovat yleensä jostakin. Moni asia kissan käyttäytymisessä paljastaa esimerkiksi sen, onko kissa onnellinen ja mitä sen päässä liikkuu. Kissat näyttävät huonon tuulensa muun muassa hännän liikehdinnällä sekä kehon asennoilla. Opi Tunnistamaan Perusasiat Kissa on rentoutunut silloin, kun se makaa pitkänä ja on venyttänyt kaikki raajat suoraksi. Silmät voivat olla joko puoliksi kiinni tai vaihtoehtoisesti kissa voi katsella ympärilleen raukean näköisenä. Silmistä voi huomata myös, kun kissa on tarkkaavainen.

Kissat
Kissan Ravinto Tulee Olla Riittävän Monipuolista
by Anne/ on 08 Jan 2021

Kissan Ravinto Tulee Olla Riittävän Monipuolista

Jokaisen kissan omistajan tulisi olla selvillä siitä, minkälaista ravintoa kissa tarvitsee voidakseen hyvin. Kissa on lihansyöjä, joka tarvitsee paljon proteiineja, hivenaineita sekä vitamiineja. Kissoille valmiiksi myytävien annospussien rinnalle tai tilalle kannattaa hankkia myös raakaa tai puoliraakaa lihaa. Riittävän Monipuolinen Ravinto On Tärkeää Kissoille tarkoitettu pehmeä pussiruoka altistaa kissan hammaskivelle, joten sen takia olisi tärkeää tarjota myös jotain kovempaa ruokaa. Koirille annetaan usein puruluita, jotka auttavat pitämään hampaat kunnossa. Kissoille samaan tarkoitukseen sopii esimerkiksi vehnänoras, joka karheutensa ansiosta poistaa kissan hammaskiveä.

Kissat
Kissan Rokotukset Kuuluvat Myös Sisäkissoille
by Anne/ on 19 Dec 2020

Kissan Rokotukset Kuuluvat Myös Sisäkissoille

Niin sisä- kuin ulkokissatkin tulee rokottaa. Kissoilla on monia virustauteja, jotka voivat pahimmillaan olla tappavia. Jotkut virukset voivat kulkea esim. kenkien mukana sisään, joten tästä syystä sisällä elävät kissatkaan eivät aina ole turvassa viruksilta. Kotikissan Tavallisimmat Rokotteet Kotikissalle annetaan tavallisesti kaksi rokotetta. Ne ovat rokotteet kissaflunssaa ja kissaruttoa vastaan. Varsinkin kissarutto on erittäin vakava tauti. Siihen ei ole hoitokeinoa tai lääkkeitä. Tämä virustauti johtaakin lähes aina kissan kuolemaan, mutta onneksi kissaruton tarttumista voidaan ehkäistä rokotteiden avulla.

Kissat
Allergisoimattomat Kissat – Onko Niitä?
by Anne/ on 15 Nov 2020

Allergisoimattomat Kissat – Onko Niitä?

Moni rakastaa kissoja, mutta ei hanki itselleen kissaa allergian vuoksi. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että kaikki kissarodut eivät allergisoi yhtä paljon, eli ne voivat sopia myös allergisille. Asiasta kannattaa kuitenkin keskustella ensin terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Itämainen Lyhytkarva Voi Sopia Allergikoille Itämainen lyhytkarva on yksi niistä kissaroduista, jotka voivat sopia joissakin tapauksissa myös allergisille. Rotu nimittäin tuottaa vähemmän Fel D1 -proteiinia kuin moni muu rotu. Juuri tämä proteiini on vastuussa kissan allergioiden aiheuttamisesta.

Kissat
Kissojen Terveys
by Anne/ on 14 Oct 2020

Kissojen Terveys

Kissojen kasvatus on sydämellä tehtävää puuhaa, kuten esimerkiksi pelaaminenkin, ja kasvattajan tulee tietää kissoista sekä tykätä niistä paljon. Kissojen terveys on tärkeää pitää kunnossa ja kasvattajalla on velvollisuus antaa pennuille mahdollisimman hyvät lähtökohdat hyvään ja terveeseen elämään. Pentuja ja totta kai emääkin, tulee käyttää eläinlääkärillä tarkastuksissa ja rokotuksissa. Huolehdittava on myös, että ruoka on laadukasta ja kissalle sopivaa. Virikkeitäkään ei sovi unohtaa. Kissojen terveys riippuu siitä kokonaisuudesta, kuinka niistä huolehditaan. Monilla rotukissoilla on lajityypillisiä sairauksia, joita pitäisi osata tarkkailla.