Siirry suoraan sisältöön

Siamilainen

Informatiivista tietoa rodusta

Little Siamese kitten licking

Siamilainen on elegantti kissa

Siamilainen on erittäin kaunis ja seurallinen kissarotu. Se nauttii huomiosta ja kaipaa leikkiseuraa säännöllisesti. Rodun voit huomata viihtyvän seurassasi myös öisin, kainalossa, peiton alla luonnollisesti. Siamilainen kissa-allergia on samanlainen riski kuin muidenkin kissojen kanssa. Tämä kissarotu ei ole vähemmän allergisoiva, kuin mikään muukaan. Omaan kissaan on mahdollista siedättyä ja mikäli oireet ovat lieviä, niiden kanssa voi tulla toimeen. Lievä allergia ei siis välttämättä ole syy jättää kissaa hankkimatta. Tämä äänekäs, leikkisä ja viisas kissa onkin mitä mukavin asuinkumppani aktiiviselle kissaihmiselle. Yksinäisyys ei ole tämän rodun juttu, joten omistajan ei ole hyvä olla pitkiä aikoja kerrallaan poissa kotoa.

Kyseessä on arvostettu rotukissa jo kaukaisilta ajoilta. Legenda kertoo sen olleen Siamin kuninkaan temppelikissana. Rodun hinta on 500 euron molemmin puolin. Tähän vaikuttavat perintötekijät ja onko kissa tarkoitettu näyttelyihin.

Siamilainen hinta ei ole kalleimmasta päästä

Lähtiessään ostamaan rotukissaa, voi hämmästyä hinnoista. Riippuen rodusta, hinta vaihtelee 500 – 2000 euron välillä. Rotu on siis edullisimmasta päästä hintahaarukkaa. Kannattaa myös varautua siihen, ettei ostohinta ole se ainoa kulu. Eläinlääkärit, lajille sopiva ruoka sekä viihdyke nostavat kustannuksia.

Mikä rotukissoissa siis maksaa? Hinnassa otetaan huomioon kasvattajan toimet ja hoito. Se ei ole hänellekään ilmaista eikä se ole aivan sama, kuinka rotua kasvatetaan. Aidon rotukissan tulee olla rekisteröity, se tulee madottaa, käyttää eläinlääkärillä tarkastuksessa. Ruoankin tulee olla oikeanlaista. Rodulle on oma erityisruokansa olemassa. Sillä on nimittäin taipumuksena hotkia ruokansa, joka aiheuttaa oksentamista.

siamilainen

Rodun valloittava luonne

Tämä on leikkisä ja aktiivinen kissa, jolla löytyy temperamenttia ja omaa tahtoa. Sen huomaa jo todella kovasta äänestä ja halusta käyttää sitä. Rodun edustaja onkin mainio juttukaveri kaiken muun lisäksi. Ne eivät myöskään halua tulla jätetyksi yksin ja saattaa osoittaa mieltään esimerkiksi repimällä vaatteita ja huonekaluja. Tästä syystä kyseinen rotu ei ehkä ole hyvä ainoana lemmikkinä.

Samoin kuin esimerkiksi Balineesi on tämäkin rotu hyvin läheisyyden kaipuinen ja viihtyy ihmisen lähellä. Varsinkin öisin, se tykkää kaivautua mukaan nukkumaan ja tehdä olonsa mukavaksi saman peiton alle. Rotu on melko mustasukkainen luonne. Se kiintyy ihmiseensä ja ei välttämättä katso hyvällä, jos kotiin tulee uusia ihmisiä tai eläimiä.

oricat haluaa jakaa tietoa

Kissoista kertova Oricat on sivusto, joka tarjoaa tietoa etenkin itämaisista kissoista ja pyrkii näin toimimaan kissojen hyväksi tätä tietoa levittäen kissojen omistajille ja kasvattajille. Allergia on yksi asia, josta kerromme näillä sivuilla. Vaikka Siamilainen kissa-allergia on kuin muidenkin kissojen kanssa, voi kissan hankkimista silti harkita. Rodun omistajan tulee olla ennen kaikkea motivoitunut ja omistautunut asialleen kissan omistajana. Kissa kaipaa seuraa ja aktivointia. Rodulle on mahdollista opettaa temppuja ja sen voi myös kouluttaa ulkoilemaan valjaiden kanssa.

Siamilainen kissa-allergia ei siis välttämättä ole este kissalle. Kissan turkkia ei saisi pestä estääkseen allergisoivaa hilsettä leviämästä vaan se saattaa jopa pahentaa tilannetta. Turkkia kannattaa sukia kumisualla pari kertaa viikossa ja tarvittaessa käyttää myös kissoille tarkoitettuja pesulappuja. Joskus rodun edustaja on kierosilmäinen, siis silmät karsastavat kohti nenää. Tämä ei vaikuta kissan näkökykyyn, se on vain kosmeettinen ominaisuus.

siamilainen