Siirry suoraan sisältöön

Balineesi

Tiivistetty tietopaketti rodusta.

Balineesi lemmikkinä

balineesi

Balineesi on siamilaisen pitkäkarvainen muoto ja onkin muilta ulkonäkönsä osilta hyvin samanlainen. Sillä on Siamilaisen tapaan solakat linjat, naamiointiväritys, safiirisilmät ja kiilamainen pää. Ensimmäiset pitkäkarvaiset Siamilaiset rekisteröitiin jo vuonna 1928, mutta siitä tuli virallinen rotu vasta 1970-luvulla. Rotu on saanut nimensä balilaiselta tanssijalta, sillä sen hännänpää heilahtelee puolelta toiselle sen kävellessä. Kyseisen rodun kissat ovat vilkkaita, puheliaita ja leikkisiä, mutta yleensä rauhallisempia kuin Siamilaiset. Kissarotu on myös tasapainoinen ja tuttavallinen, eli täydellinen koko perheen lemmikki. Entäpä Balineesi terveys? Rotu on sukua Siamilaiselle, joten sillä saattaa olla samoja perinnöllisiä sairauksia, joihin onkin tutustuttava ennen kissan hankkimista.

Rodun muihinkin ominaisuuksiin tulisi tutustua ennen kissan hankkimista – siitäkin huolimatta, että rotu on hyvin käsiteltävä ja monien kanssa toimeen tuleva. On myös hyvä tietää, että Balineesi hinta on tyypillisesti korkea.

Balineesi hinta

Rotukissat maksavat yleensä aina reilusti maatiaiskissoja enemmän ja kyseinen rotu ei ole mikään poikkeus asiaan. Kissan ostaminen voi tulla hyvinkin kalliiksi, sillä rodun hinta voi olla kasvattajasta riippuen satasia tai jopa tuhatkin euroa.

Kissaa ei myöskään tulisi koskaan ostaa vain hinnan perusteella. Ominaisuuksien ja hinnan lisäksi tulisi myös tutustua rodun kasvattajiin. Suomesta löytyy monia rodun kasvattajia, joita voi hakea esimerkiksi Suomen Rotukissayhdistys Ry:n nettisivuston kasvattajahaulla. Suuri osa suomalaisista rodun kasvattajista löytyy ainakin tällä hetkellä Suomen eteläisemmästä päästä.

balineesi

Kenelle kissarotu sopii?

Rotu on kiltti, leikkisä ja helposti käsiteltävä kissa, joten se sopii loistavasti koko perheen lemmikiksi. Se ei kuitenkaan viihdy kovin hyvin yksin. Se kaipaa siis paljon seuraa ihmisiltä, eikä se siksi sovi esimerkiksi yksin asuvalle, joka on paljon töissä tai muuten pois kotoa. Sen sijaan se sopii paljon kotona oleileville ja muiden lemmikkien kaveriksi.

Kyseinen rotu on monelta osin samankaltainen kuin sukulaisensa Siamilainen. Siksi sen hankkimista harkitsevien tulisi tutustua Siamilaisen ominaisuuksiin ja etenkin sen sairauksiin. Näillä kahdella kissarodulla on nimittäin samanlaisia perinnöllisiä sairauksia. Niihin yhdistetäänkin useita sairauksia, kuten kroonista yskää, oksentelua ja jotkut sukulinjat ovat myös taipuvaisia erilaisiin syöpätyyppeihin sekä syömään tavaroita. Ilmiö kulkee nimellä pica ja sen syytä ei tiedetä.

oricat on sivusto itämaisista kissoista kiinnostuneille

Informatiivinen Oricat on sivusto, jossa kerrotaan itämaisista kissoista ja niiden hoitamisesta. Tämä on siis oikea sivusto myös kaikille kyseisen rodun kissoista kiinnostuneille ja niiden hankkimista suunnitteleville. Esimerkiksi Balineesi terveys kiinnostaa monia rodusta kiinnostuneita ja sivusto tarjoaa monipuolista tietoa myös eri rotujen terveystiedoista ja mahdollisista perinnöllisistä sairauksista, jotka vaihtelevat paljon kissojen rotujen mukaan. Sivusto tarjoaa myös paljon muuta hyödyllistä tietoa kissan hoitoon liittyen.

Terveys sekä esimerkiksi rodun luonne, tavat, hoitaminen ja tarpeet ovat tärkeitä asioita, joista tulisi aina ottaa selvää ennen kyseisen kissarodun hankkimista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä ei ole ainoa itämainen kissarotu ja siksi olisi tärkeää tutustua myös muihin rotuihin, jotta löytää itselleen sopivimman rodun. Kissan hankkimista ei tulisi tehdä hetken mielijohteesta.

balineesi