Rotukissan Hinta

post thumb
Kissat
by Anne/ on 09 Aug 2022

Rotukissan Hinta

Rotukissan hinta jakaa mielipiteitä. Monesti hintaa pidetään kovin korkeana ja moni päätyykin antamaan kodin ilmaiselle maatiaiskissan pennulle, koska pitää rotukissan hintaa liian korkeana. Kasvattajan näkökulmasta taas pentuja vastuullisesti kasvattamalla ei pääse huomattavasti rikastumaan, koska pentueen teettäminen maksaa kasvattajalle paljon jo ennen pentujen myyntiä. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, miksi rotukissat ovat niin kalliita ja mistä hinta koostuu?

Rotukissan Hinta Perustuu Kasvattajan Kuluihin

Rotukissojen kasvattajat kuluttavat kissojen kasvatukseen isoja summia rahaa jo ennenkö yhtään pentua on myyty. Kasvattajan tehtävänä on varmistaa jalostukseen käytetyn kissan terveys tutkituttamalla sen terveydentila. Uroskissan omistajalle maksetaan astutusmaksu. Emokissaa voidaan käyttää eläinlääkärissä tiineystarkastuksessa ja emokissa saattaa tarvita synnytyksen aikana eläinlääkärin apua. Pentujen syntyessä kuluja tulee lisää, kun pennut täytyy mm. madottaa, ruokkia ja rekisteröidä.

Siamilainen kissa on rotukissojen halvimmasta päästä noin 500 euron hinnalla. Kalleimmilla roduilla hinta voi olla jopa nelinkertainen. Siamilaisia kissoja on kasvatettu jo pitkään ja yksi hintaan vaikuttava tekijä onkin kysyntä. Harvinaisemmista rotukissoista maksetaan enemmän, kuin yleisemmin kasvatetuista. Rotukissat, joilta odotetaan menestystä näyttelyissä, ovat luonnollisesti myös tavallisemman ulkomuodon omaavampaa arvokkaampia.

Todellinen Kissan Hinta

Oletko miettinyt asiaa siltä näkökantilta, että kissan hinta maksetaan vain kerran? Entäs ne kaikki muut kulut siihen lisäksi? Kissan sairastuessa vakavasti saattaa eläinlääkärikuluihin upota helposti se rotukissan hinta. Lisäksi kissa tarvitsee elinikänsä aikana ruokaa, kissanhiekkaa ja muita tarvikkeita. Pakollisia terveydenhoitomenoja, kuten rokotukset, madotukset ja hammashoitoja, unohtamatta. Näihin uppoa helposti kissan elinaikana se rotukissan hinta ja ylikin.