Kissojen Terveys

post thumb
Kissat
by Anne/ on 14 Oct 2020

Kissojen Terveys

Kissojen kasvatus on sydämellä tehtävää puuhaa, kuten esimerkiksi pelaaminenkin, ja kasvattajan tulee tietää kissoista sekä tykätä niistä paljon. Kissojen terveys on tärkeää pitää kunnossa ja kasvattajalla on velvollisuus antaa pennuille mahdollisimman hyvät lähtökohdat hyvään ja terveeseen elämään. Pentuja ja totta kai emääkin, tulee käyttää eläinlääkärillä tarkastuksissa ja rokotuksissa. Huolehdittava on myös, että ruoka on laadukasta ja kissalle sopivaa. Virikkeitäkään ei sovi unohtaa.

Kissojen terveys riippuu siitä kokonaisuudesta, kuinka niistä huolehditaan. Monilla rotukissoilla on lajityypillisiä sairauksia, joita pitäisi osata tarkkailla. Esimerkiksi Siamilaisella oksentelu sekä krooninen yskä ovat tällaisia. Opiskelemalla ja omaksumalla tietoa omasta rodusta, voi välttyä suuremmilta ongelmilta koska silloin osaa olla varuillaan.

Kissojen Rokottaminen

Kotikissojen rokottaminen on vapaaehtoista ja omistajan tulee harkita itse, ottaako riskin ja jättää kissan rokottamatta. Vaikka kissa olisi sisäkissa, eikä olisi kontaktissa muiden kissojen kanssa, voi se sairastua esimerkiksi kissaflunssaan. Oricat sivustolla kerromme, että eläinlääkärit kannustavat ottamaan rokotukset, jotta kissa pysyisi terveenä eivätkä taudit leviäisi.

Kissojen terveys näyttelyissä on ehdoton ja kissanäyttelyyn ei saakaan osallistua, elleivät rokotukset ole voimassa ja tehosteita otettuna vähintään 15 päivää ennen näyttelyä. Kissarutto ja kissanuha voivat helposti tartuttaa useita muitakin kissoja ja näin levitä pitkällekin. Näyttelyyn ei myöskään ole hyvä mennä, mikäli kotona olevista muista kissoista joku osoittaa sairastumisen merkkejä.

Miten Edistää Kissan Terveyttä

Kissan terveys on yhtä tärkeä, kuin koirankin, vaikka sitä ei usein niin mielletäkään. Oli kissa sitten rotukissa tai tavallinen kotikissa, on sille suotava terveellisen elämän puitteet. Tässä pari vinkkiä, miten.

• Ruoki kissa laadukkailla ruoilla, jotka ovat sen elimistölle sopivia.
• Huolehdi säännölliset rokotukset ja madotukset, myös sisäkissalle.
• Anna kissalle hellyyttä ja seuraa.

Kasvattaja Antaa Hyvän Alun Terveelle Elämälle

Kissojen kasvatus on emon ja sisarusten varassa pennun elämän alkuvaiheessa. Emä opettaa pennulle perusasioita ja ihmisen toimesta tapahtuva kasvatus on myös erittäin tarpeellista. Emä ei opeta pentua toimimaan ihmisten sääntöjen mukaisesti. Pennun koulutus on leikkiä ja sen toimiessa väärin, siihen tulisi heti reagoida.

Jotta kissojen kasvatus, koulutus ja terveys olisivat sillä tasolla kuin luovutuskoti toivoisi, on kasvattajan paneuduttava asiaan. Kasvatus käy työstä, sillä pentuja yleensä on useampia kerralla ja ne saattavat olla melkoisia riiviöitä. Tähän tulee myös varautua uuden kodin osalta, että pentu on aina pentu ja se on vauhdikas rasavilli, josta voi toisinaan olla myös hieman harmia.