Selkirk Rex

post thumb
Kissat
by Anne/ on 12 Oct 2021

Selkirk Rex

Selkirk rex on kissarotu, joka on lähtöisin Yhdysvalloista. Kissa on yllättävän painava sen raskaan rakenteen vuoksi ja sen yleisilme on hyvin voimakas. Sen kasvot ovat lyhytkuonoiset ja pää pyöreä. Turkki voi olla lyhyt tai pitkä, mutta se koostuu aina kolmenlaisesta karvasta: alus-, harjas- ja peitinkarvasta. Turkki on myös kauttaaltaan hyvin pehmeä sekä kihara. Mitä muuta tältä kissarodulta voi odottaa? Tutustutaan hieman tarkemmin tähän leikkisään olentoon.

Selkirk Rex On Leikkisä Ja Utelias Kissa

Jos kyseistä rotua harkitsee uudeksi perheenjäsenekseen ja etsii Selkirk rex -pentuja, kannattaa vilkaista myös lajin kuvaukseen. On hyvä tietää, mihin on niin sanotusti ryhtymässä ja että kissarotu on sopiva omaan elämäntilanteeseen. Tämä kiharainen kissa kaipaa turkinhoidollista apua joka päivä, jotta se ei lähde huopaantumaan saati takkuuntumaan. Aluskarvaisen turkin kampaamiseen on hyvä tutustua tarkemmin, jotta se pysyy kunnossa.

Lyhytkarvainen versio pääsee hieman helpommalla, sitä ei tarvitse yhtä ahkerasti hoitaa. Kuitenkin on hyvä käydä turkki silloinkin läpi harvapiikkisellä kammalla hellästi ja varoen. Kuitenkin myös liika on liikaa turkinhoidossakin ja liiallisella hoitamisella molempien muunnosten kiharat voivat litistyä. Myös ravinto vaikuttaa turkin ja kissan kuntoon. Kissa onkin lihansyöjä, joka tarvitsee 41 eri ravintoainetta ravinnostaan säännöllisesti.

Selkirk Rex -Pentuja On Saatavilla

Keskimäärin Selkirk rex pentujen hinta on 500-1000 euron välimaastossa, riippuen aina kasvattajasta ja pentutilanteesta. Rotukissat on kannattavaa aina ottaa asiallisen kasvattajan kautta. Tällöin tietää, että kissan elämän alkutaival on ollut hyvä ja siitä on huolehdittu asian mukaisesti madotusten sekä rokotusten kannalta. Kissanpentua pitää myös totuttaa ihmisiin, jotta se on valmis uuteen kotiinsa kun luovutusikä koittaa.

Selkirk rex ei välttämättä ole se ensimmäinen valinta lapsiperheeseen, mutta koska jokainen kissa on yksilö, tätä ei voi jyrkästi todeta. Varsinkin rauhallisella totuttamisella on mahdollista saada yhdistelmä onnistumaan ja kissa oppii elämään myös lasten kanssa. Sille täytyy kuitenkin antaa aikaa ja ymmärrystä sekä myös lapsille ohjeistaa oikea tapa käyttäytyä kissaa kohtaan.

Kissa Kainalossa On Mukavaa Rentoutua

Selkirk rex on sosiaalinen kissa ja se viihtyykin loistavasti ihmisen seurassa. Myös muut kissat ja jopa koirat ovat sille mieleisiä ystäviä. Kun kissan kanssa on touhunnut ja on aika ottaa pieni tauko rentoutuakseen, voi ottaa kissan kainaloon ja Suomikasino mobiililaitteeseen. Ehkä kissa toimii onnekkaana maskottina tuoden voittoja tullessaan. Kissa on onnellinen, kun se saa sopivasti huomiota ja rauhaa, joten jos se haluaa vetäytyä viettämään päiväunia omaan nurkkaukseensa, on hyvä tämä sille sallia.

Kissanelämää on viihdyttävää seurata ja päästä siihen osalliseksi. Kissat ovat viisaita ja omapäisiäkin eläimiä, jotka yllättävät omistajansa usein. Ne tietävät, mitä ne tahtova ja ne tuovat sen julki, mitä ihmeellisimmillä keinoilla. Joskus ne vain ovat riittävän sitkeitä. Käytöstä voisi kuvailla ehkä ärsyttäväksi, jotta ihminen antaa niille, mitä ne ovat vailla.

Selkirk Rex On Saanut Alkunsa Luonnollisen Mutaation Tuloksena

Tämä rotu ei ole vielä kovin vanha, sillä sen alkuperä ajoittuu 1980-luvun loppupuolelle. Nimensä se on saanut Yhdysvalloissa sijaitsevien Selkirk-vuorien mukaan. Yksi haara, josta rotu on kehitetty, ovat exotic kissat, tarkemmin ottaen persialainen. Toisena osapuolena on brittiläinen lyhytkarvainen kissa. Turkki on selkeimmin erottuva piirre ja se onkin upean plyysikankaisen tuntuinen.

Nämä kissat elävät pitkälti yli kymmenenvuotiaiksi ja ovat yleensä melko terveitä. Kuitenkin, koska rotu on jalostettu persialaisesta, tutkitaan selkirk rexit persialaisilla esiintyvän polykystisen munuaistaudin, PKD:n, varalta. Jotkut yksilöt myös kärsivät karvanlähdöstä.

Selkirk rex, myös lammaskissaksi kutsuttu kissa, on siis hyvin eloisa, vilkas ja erittäin rakastettava eläin. Se osaa kuitenkin olla myös rauhallinen ja viihtyä valitsemassaan sylissä pitkiäkin aikoja. Myös hellyydenosoitukset ovat erittäin mieluisia silloin, kun ei ole leikin aika. Se nauttii myös virikkeistä ja leikkimisestä erittäin paljon. Tuntuisiko, että tällainen kissa voisi olla oma juttu?