Turkiltaan pitkäkarvainen maatiaiskissa voi olla haastava ja se kaipaa huomiota useamman kerran viikossa. Pitkä turkki sotkeentuu helposti ja menee takkuun joten kampaaminen säännöllisesti on tarpeen. Jos kissa tulee taloon ja aivan pienenä, kannattaa se opettaa turkin hoitoon heti. Siitä voi tehdä yhteisen mukavan sylittelytuokion. Kissa usein nauttiikin hellästä kampaamisesta ja omistaja voi kuunnella rentoa kehräämistä touhujen aikana. Jos sen tekee säännöllisesti, ei se kerrallaan vie paljoa aikaakaan.
Pitkäkarvainen Maatiaiskissa Ulkona
Varsinkin ulkoileva kissa, oli sillä sitten pitkä tai lyhyt turkki, kannattaa vilkaista läpi päivittäin. Turkin sekaan voi etsiytyä punkki tai pitkään turkkiin jäädä roskia kiinni, jotka aiheuttavat kissalle ikävää oloa. Kammaksi kannattaa valita juuri oikeanlainen väline, sen valintaan saa apua eläinkaupoista joissa pääsee kokeilemaan ja näkemään erilaisia vaihtoehtoja.
Myös pitkäkarvaisia rotukissoja löytyy, esimerkiksi balineesi kaipaa turkkeineen samanlaista huomiota kuin muutkin. Turkin hoidossa ei ole rodulla merkitystä vaan laadukas ruoka sekä säännöllinen hoito ovat avain asemassa aina. Ruoalla on suurempi merkitys kuin arvaisikaan ja huonolaatuinen, kissalle ehkä sopimaton ruoka vaikuttaa nopeasti turkin kuntoon. Ja siitä näkee myös nopeasti, onko kissalla kaikki kunnossa, sillä turkki on ensimmäisiä asioita jotka reagoivat ongelmiin.
Turkin Hoito Edistää Kissan Terveyttä
Koska kissat ovat perusluonteeltaan hyvin siistejä, ne haluavat myös turkkinsa olevan kunnossa. Ne hoitavat sitä itse ja pitkäkarvaisilla kissoilla on aina suurempi riski saada karvapallo suolistoonsa josta voi seurata vakaviakin ongelmia. Tätä voi ehkäistä säännöllisellä harjaamisella sekä karvapalloja ehkäisevällä ruoalla jota saa muun muassa eläinlääkärin ja eläinkauppojen kautta.